Home » Honden » Voeding » Droogvoer » Gilpa

Gilpa

Gilpa Gezond

De productie van droog hondenvoer is de afgelopen dertig jaar aanzienlijk vooruitgegaan. Tegenwoordig is het een modern, efficiënt en wetenschappelijk gecontroleerd kookproces dat er niet alleen voor zorgt dat diëten beide microbiologisch inactief zijn en gemakkelijk gedurende lange tijd kunnen worden opgeslagen, maar ook vol zitten met voedingsstoffen en smaken die het kookproces verbetert om ervoor te zorgen dat uw hond zal het eten elke dag accepteren en ervan genieten.

Het kookproces voor droog hondenvoer is relatief kort. De grondstoffen worden gemengd in vooraf gedefinieerde verhoudingen voordat ze worden gemalen tot deeltjes met een specifieke grootte. Deze worden vervolgens geëxtrudeerd tot knapperige goudklompjes die worden gedroogd en gekoeld voordat ze worden bedekt met oliën en natuurlijke smaken.

 

DE WETENSCHAP VAN EXTRUSIE 

Het extrusieproces begint met het verwarmen van de gemengde materialen in de pre-conditioner voorafgaand aan introductie in de extruder. In de extruder vindt de primaire kookfase voor droog hondenvoer plaats. Het deeg wordt gekookt onder intense hitte, stoom en druk terwijl het naar het open uiteinde van de extruder beweegt. Aan het einde van de extruder gaat heet deeg door een vormmatrijs en mes (vergelijkbaar met de werking van een vleesmolen) waar de gesneden stukken snel uitzetten in knapperige goudklompjes wanneer ze onder standaard luchtdruk zijn.

Er zijn veel variabelen die het kookproces beïnvloeden. Dit kunnen zijn:

  • Omgeving (temperatuur, vochtigheid).
  • Binnen de formulering (hoge niveaus van bepaalde voedingsstoffen).
  • Kwaliteit van ingrediënten, daarom zijn bekwame extrusie-operators een combinatie van ingenieur en wetenschapper!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.