Home » Getest en goed bevonden door Natte Neusjes.be Litter Robot RB-ltr-75

Getest en goed bevonden door Natte Neusjes.be Litter Robot RB-ltr-75

Toegegeven, we waren een beetje sceptisch. Zo een gemakkelijke oplossing voor het dagelijkse zeef -en schepprobleem kan toch niet goed zijn?

Wel, Robotshop bewijst het tegendeel.

De Litter Robot Open Air III is makkelijk in gebruik, volledig zelf aan te passen en doet zijn werk zoals hete hoort.

Je kan de schoonmaakcu-yclus zelf instellen zodat hij begint te reinigen op 3, 7 of 10 minuten nadat je kat zijn/haar behoefte heeft gedaan.

Ook heb je de optie om een slaapstand in te schakelen. Tijdens de door jou ingestelde Slaapstand voert de Litter Robot zijn schoonmaakcyclus niet uit, maar zodra hij uit slaapstand ontwaakt voert hij zijn cyclus uit. Handig voor in onze moderne en volledige open huizen, geen last van een roterende Litter Robot. Alhoewel hij trouwens heeeeeel stil is :-)

Hij heeft een handig LED Nachtlampje dat automatisch aangaat zodra het begint te schemeren en er geen alternatieve lichtborn in de buurt werkt.
Dit kan je ook weer zelf kan instellen of je het aan of uit wil. Wij willen toch ook niet in het (schemer)donker naar toilet?

 

De unit heeft een ingebouwde sensor (CATS) welke detecteert of de kattenbak in gebruik is. De schoonmaakcyclus zal dus NOOIT starten zolang je kat de bak gebruikt. Ook wanneer je kat de bak betreedt tijdens de cyclus, wordt deze onderbroken. Je kat loopt op geen enkel moment gevaar. 
Dit was ook onze grote angst, dat de Litter Robot zou beginnen schoonmaken met de kat er nog in, maar dat hebben ze dus heel goed opgelost met deze CATSsensor.

 

Belangrijk om te weten:

De Litter Robot moet gebruikt worden met klonterend kattenzand. Niet met korrels of silica, deze korrels zijn te grof en zullen door de unit gezien worden als uitwerpselen waardoor de gezeefd worden en rechtstreeks naar de afvallade gaan. Pure verspilling dus...
Wij hebben hem eerst getest met niet-klonterend biologisch afbreek kattengrit, wat we hier trouwens gebruiken in de andere kattenbakken maar dit was dus zoals gezegd een ramp en pure verspilling.

Nadien getest met het klonterende Kattenzand met Babypoedergeur en dit werkte perfect. Mooie klompjes die perfect gezeefd worden door de Litter Robot. Proper kattenzand terug in de unit, vuil in de afvallade.

Er staat ook een handige vullijn in de unit dus je weet perfect hoeveel kattenzand er in moet.

Het pricipe is wel; hoe meer katten, hoe meer je de afvallade moet legen. Hier wordt hij gebruikt door 5 poezen en de afvallade moet 2 keer per week geleegd worden.

Heb je maar 1 kat dan is 1 keer per week of per 2 weken best voldoende volgens Robotshop.

 

TIP:

Voor de afvallade zijn er speciale Litter Robot biologisch afbreekbare afvalzakken verkrijgbaar maar je kan evengoed een grote plastic vuilzak (Grijze Vuilzak) gebruiken.

Minder ecologsch, I know maar wel beter voor de portemonnee en daar staan wij natuurlijk ook voor!

Om het rondstrooien van kattenzand te beperken en de instap naar de unit te vergemakkelijken hebben we ook het Litter Robot Opstapje beschikbaar. Wij gebruiken hem hier zonder opstapje  en lukt ook perfect maar ik stofzuig sowieso elke dag en vind het spoor van kattenzand geen issue :-)

 

Samenvatting:

Duur in aankoop maar elke € volledig waard. Robotshop geeft trouwens een 90 dagen niet goed, geld terug garantie.
Ben je om de 1 of andere reden niet tevreden over je aankoop dan stuur je de unit terug en wordt je aankoopbedrag door hen terugbetaald. (excl. verzendingskosten)

Belangrijk is om de originele verpakking van je Litter Robot en je aankoopfactuur te bewaren, die heb je in dit geval nodig.
Gedaan met scheppen en zeven van urine / uitwerpselen. Al zijn je kattenvriendjes nog zo lief, dit blijft de stinkende keerzijde van de medaille.
Eenvoudigweg zak uit afvallade halen wanneer Litter Robot aangeeft dat deze vol zit, weggooien en nieuwe zak plaatsen.

Dankzij de CATS sensor zal de unit nooit zijn schoonmaakcyclus beginnen wanneer er een kat op zijn/haar toilet zit.

Wanneer deze sensor toch defect zou zijn, dan geeft de Litter Robot een foutmelding en zal hij NIET draaien.

2 jaar wettelijke garantie op unit en onderdelen.

Wij zijn fan va de Litter Robot Open Air III RB-ltr-75 en denken er serieus aan om een 2e unit aan te schaffen voor op een andere verdieping.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.